Leseglede i Drammen

fjell_bydelshus_low

Fjell bydelshus

Barbro Thorvaldsen bidro til en strålende start på årets litteraturuke i Drammen. Siden programmet for 2012 fokuserer spesielt på ytringsfrihet og mangfold, var Barbro Thorvaldsen invitert til å holde Drammens første lesesirkel på enkel norsk.

Lesesirkelen fant sted mandag 15. oktober på Fjell bydelshus, hvor også Fjell bibliotek holder til. Seks kvinner fra Tyrkia, Tsjetsjenia. Turkmenistan og Kurdistan deltok, i tillegg til norsklæreren deres og Camilla Sørbye fra Buskerud fylkesbibliotek. Gjennom prosjektet Fjell 2020 får kvinnene tilbud om norskkurs mens barna deres har gratis kjernetid i forskjellige barnehager i bydelen. De møtes tre timer to ganger i uka, og alle er veldig motiverte for å lære mer norsk.

De seks kvinnene som møtte opp denne dagen, hadde ulik botid i Norge. De var naturlig nok også på forskjellig språklig nivå. Derfor var det interessant å erfare at alle forsto mesteparten av innholdet i Barbros tilrettelagte tekster, og at de lot seg engasjere. Vi gjennomgikk den første teksten i Leseglede 1, «Sairas første flyreise». Da vi ikke rakk å lese hele teksten, var det stor enighet om at denne boka ville de låne og lese videre i på egenhånd. Én ønsket også å kjøpe den selv.

Leseglede 1, 2, 3; lettleste tekster

Mens lesesirkelen pågikk, var det eventyrstund i naborommet, på Fjell bibliotek. Barn fra Fjellhagen barnehage var invitert, og ett av barna hadde moren sin på lesesirkelen. Slik fikk de begge en historie å fortelle.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s